Ήταν κάποτε ένα κορίτσι, το κορίτσι του τσίρκου.
Ο Τσίρκος ήταν ένας τριαντάχρονος μουστακαλής που επιδείκνυε τα υποτιθέμενα υψηλά ποσοστά τεστοστερόνης του με ποικίλους ασυνήθιστους τρόπους, όπως λόγου χάριν μια χρυσή καδένα που πνιγόταν κρεμάμενη πάνω στο δασύτριχο στήθος του. Η όλη εικόνα παραήταν μπανάλ, ωστόσο, όπως όλοι οι άνθρωποι έτσι κι εκείνος είχε τις αδυναμίες του. Εντούτοις, η αχίλλεια ευαισθησία του Τσίρκου συμπτωματικά δεν εντοπίστηκε στην φτέρνα, αλλά αρκετά εκατοστά ψηλότερα, όπως πίστευε ο ίδιος. Κάπως έτσι δικαιολογούσε το γεγονός ότι, αν και δυο μέτρα παλικάρι έφερε στον κόσμο έναν γιο που 16 χρόνια μετά θα του σήκωνε το μουστάκι κάγκελο με την ομολογία της ομοφυλοφίλίας του. Τώρα ο Τσίρκος που ήταν και πολύ άνδρας κι ανέκαθεν προπηλάκιζε τις αδερφές έπρεπε τώρα να αποδεχτεί πως εκείνη η παθιασμένη ρομαντική νύχτα ξεσκίσματος με μια πόρνη της απάνω γειτονιάς απέβη κάπως φρούδα.
Το κορίτσι του Τσίρκου φρόντιζε τον γιο σαν σπλάχνο της, παρόλο που τους χώριζαν μονάχα 3 χρόνια ηλικιακής απόστασης. Τα απογεύματα εργαζόταν σκληρά ως πλασιέ σαπουνιών για αράπηδες τονίζοντας μάλιστα την διπλή χρησιμότητά του προϊόντος, το οποίο είχε την τιμητική του κάθε Τρίτη στα νεκροταφεία που ξάσπριζαν τα μάρμαρα. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολιόταν πυρετωδώς με ένα χόμπι που σπάνια απαντούσε στην γυναικεία φύση: την κατινοσφαίριση.
Οι αθλητές της κατινοσφαίρισης είχαν ως μοναδικό δίαυλο το ακουστικό του τηλεφώνου -οι πιο επιδέξιοι ούτε αυτό. Μέλημά τους ήταν η ρίψη γρήγορης σπόντας, απώτερος στόχος τους ήταν η επίτευξη πικρόχολου και μη αναστρέψιμου εξευτελισμού του αντιπάλου δια της αποκάλυψης προσωπικών σκανδάλων -που μπορεί να ήταν ή να μην ήταν αληθινά. Και το κορίτσι του Τσίρκου υπήρξε άσσος στο ξεκατίνιασμα. Όμως είναι δύσκολοι οι καιροί και άδικοι για όσους δεν έχουν πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση και δεν μπορούν να ασκήσουν επαγγελματικά την τέχνη τους χωρίς το πολυπόθητο αποδεικτικό "χαρτί". Έτσι, το εργαστήρι δημοσιογραφίας του ΑΝΤ1 παρέμενε ένα άπιαστο όνειρο για το κορίτσι του Τσίρκου, θα μπορούσε βέβαια να εγγραφεί στους καταλόγους των εισαγωγικών εξετάσεων για την Πάντειο, αλλά εκεί σπαταλούν τον χρόνο τους με διάφορα άσχετα και περιττά, όπως η δεοντολογία και η δημιουργική γραφή. Τι να τα κάνεις όλα αυτά όταν έχεις σύνδεση που παρέχει απεριόριστες δωρεάν κλήσεις σε σταθερά;
Αυτά συνέβαιναν κι εγώ διαπίστωνα ότι δεν θα καταφέρω ποτέ να γράψω ένα δράμα της προκοπής.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου